середу, 23 листопада 2016 р.

Семінар-практикум для вихователів "Національно-патріотичне виховання дошкільників"

22 листопада 2016 року на базі комунального дошкільного навчального закладу ясел-садка «Посмішка» Чернігівської селищної ради проведено районний семінар-практикум «Національно-патріотичне виховання дошкільників». В ході роботи увага слухачів акцентувалася на питаннях:
-нормативно-правового забезпечення роботи щодо національно-патріотичного виховання дошкільників;
-урахуванні вікових особливостей дошкільників в організації системи національно-патріотичного виховання;
-основних напрямах освітньої роботи педагогів з реалізації завдань національно-патріотичного виховання;
-ролі сім’ї у національно-патріотичному вихованні дітей дошкільного віку.

Музичний керівник, вихователь  ясел-садка «Посмішка» Чернігівської селищної ради Рекун Л.Г. зупинилася на впровадженні в практику роботи парціальної програми національно-патріотичного виховання дітей дошкільного віку «Україна - моя Батьківщина» (авт..-Кичата І.І., Каплуновська О.М.. Палець Ю.М.; за наукового редагування Рейпольської О.Д.).

Учасники мали змогу побувати на святі «Як козаки картоплю визволяли», де були задіяні діти старших груп, педагогічні працівники та батьки; познайомилися з матеріалами виставки, відвідали «Світлицю». Робота семінару-практикуму сприяла створенню умов для професійного самовдосконалення педагогів, формуванню уявлення  про багатогранність напрямків педагогічної діяльності,  розуміння актуальності роботи з національно-патріотичного виховання. Слухачі отримали методичні рекомендації, практичну допомогу у виборі та оволодінні сучасними формами та методами в роботі з даної проблеми.

Немає коментарів:

Дописати коментар